В понеделник отварят моловете – до четирима души в асансьор и до седем на ескалаторите

В понеделник отварят моловете – до четирима души в асансьор и до седем на ескалаторите

От понеделник, след двумесечна пауза, моловете отварят врати.

„Подготовката в нашия търговски център тече трескаво. До края на днешния ден ще бъдем готови на 100% с абсолютно всичко, което трябва да спазим по заповедта”, посочи маркетинг мениджърът на един от търговските центрове в София Силвия Чапарова пред NOVA.

В асансьорите не бива да се качват повече от четирима души, а на ескалаторите се допускат до 7 души, на разстояние от метър и половина между тях.

За консумация на храна ще бъдат отворени само тераситеДрехите и обувките ще могат да се изпробват. Наемателите на магазините ще осигуряват дезинфектанти и спазването на нужната дистанция. Броят на посетителите в тях ще е според размера на търговския обект.

Пробните и тоалетните пък ще се ползват през една.

Маските са задължителни във всички вътрешни пространства на територията на мола”, уточни Чапарова. На местата, където се очаква струпване обаче, ще има допълнителни мерки. Ще има и стикери, които ще посочват къде трябва да се изчаква.

Разделението на входовете е основната мярка в търговските центрове.

„Трябва да помогнем на хората да се ориентират добре в обстановката и коя от вратите могат да използват. Освен обозначителните знаци, ще имаме разделителни ленти, за да не се пресича човекопотокът. Представители на охранителната ни компания също ще помагат на клиентите”, добави още тя.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *