В Перник стартира Международен турнир по ускорен шах

Днес бе даден старт на първото издание на Международния турнир по ускорен шах, чийто домакин е Перник. Събитието се провежда със съдействието на Община Перник.

Турнирът продължава и утре, а участие в него ще вземат 120 шахматисти, сред които четирима гросмайстори и трима международни майстори. Те са представители на 6 федерации. Най-малкият участник е роден през 2015 година, а най-възрастният – през 1925 година.

Сред записалите се за участие се открояват имената на Кирил Георгиев – неколкократен шампион на България, понастоящем играещ за Северна Македония, Радослав Димитров и настоящият шампион на България Мартин Петров. На турнира в Перник ще участва и една от легендите на българския шахмат – гросмайстор Евгени Ерменков, както и гросмайстор Владимир Димитров. Участие ще вземе и изгряващата звезда на българския шахмат Нургюл Салимова.

При откриването на турнира кметът Станислав Владимиров заяви, че за Перник е чест да бъде домакин на събитие от подобна величина. Ще работим за неговото надграждане и утвърждаване, каза кметът.

 

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *