В Община Благоевград няма да има ръководители на отдели

Това е едно от решенията на кметския екип и причината е в това, че много преписки по важни въпроси, свързани с важни дейности на Общината дълго време са стояли на бюрата на вече освободените началници на отдели.

Става дума за отдели като „Култура“ , “Образование“ , „Социални дейности“. Предложения дори и на служители на Общината са останали затворени в папките.

В Благоевград ще се направи нова организация на движението, за да се намалят изгорелите газове от автомобилите. Става дума за улиците „Менча Кърничева“ , „Иван Шишман“, „Братя Миладинови“. По улица „Джеймс Баучър“ ще се ограничи възможността за паркиране в синята зона за отделни часове. Община Благоевград трябва да отдели около 900 хиляди лева за поддържането на участък от първокласния път София – Кулата между квартал „Струмско“ и селата Рилци и Бело поле, както и за поддържането на пътищата III-106 и  III-1006, които водят и до села в общината, но и до границата със Северна Македония. Има възможности да се избере и само един вариант, но това ще стане след получаването на конкретнатаа справка от Агенция „Пътна инфраструктура“ с реалните цени, които са необходими.

Доста сериозни са проблемите с изграждането на новия подлез в квартал „Грамада“. Там процедурата започва отначало, а договорът с фирмата „Лавка“ е отменен още през 2018 година от Върховния административен съд.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *