В Кюстендил ще отбележат празника на черешата от 26 до 28 юни

В Кюстендил ще отбележат празника на черешата от 26 до 28 юни

Празник на черешата в Кюстендил тази година ще има, съобщиха от Община Кюстендил. Специалната среща на производители и почитатели на плода ще се състои в дните от 26 до 28 юни. Организатори са местната община, както и Института по земеделие – Кюстендил.

С оглед на следепидемиологичната ситуация в страната, празникът ще се проведе при засилени здравни мерки за сигурността на кюстендилци и гости на града, казват още от Община Кюстендил.

Още на 26 юни (петък) посетителите на празника ще имат възможност да закупят екологична кюстендилска продукция директно от производителите. Както всяка година, центърът на града ще се преобрази в своеобразна платформа, обединяваща търговци и занаятчии от града, любители и гости.

Официалното откриване на празника е на 27 юни (събота) от 11:00 часа. Програмата продължава с традиционната изложба-базар на характерни кюстендилски сортове череши, предоставени от Института по земеделие – гр. Кюстендил и изложение на атрактивно подредени и аранжирани щандове от общинските читалища, включващи произведения на изкуството от черешов плод, както и характерното за кюстендилския край вешало.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *