В залата на Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ се проведе форум на тема „Устойчив туризъм: Икономически ползи за общността“

Център на ЕС „Европа директно“ – Благоевград избра Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ да покаже добрите практики на читалището за устойчиво използване на природното и културното наследство в община Белица.
Може да бъде изображение с 2 души
На 02.12.2021 г. в Белица, залата на Народно читалище „Георги Тодоров 1885“ се проведе форум на тема „Устойчив туризъм: Икономически ползи за общността“ организиран от Център на ЕС „Европа директно“ – Благоевград, РЕКИЦ „Читалища“ и НЧ „Георги Тодоров 1885“ – Белица
На форума присъстваха г-жа Красимира Хаджикосева- ръксоводител на центъра ЕВРОПА ДИРЕКТНО – Благоевград, експертие г-жа Румяна Ангелова и г-жа Биляна Ванчева от Регионален експертно-консултантски и информационен център „Читалища” към Министерство на културата на Република България и ръководителя на съвместния секретариат на трансграничната програма ИНТЕРРЕГ-ИПП г-н Николай Дочев.
На форума бе представен опиата на читалището в опазване, развитие и насърчаване на обществените културни и наследствени активи и усвояване на Европейските оперативни програми в туризма в 3 теми :
Тема 1: Устойчив туризъм: Подобряване на туристическия потенциал на региона чрез инициативи за сътрудничество за по-добро запазване и устойчиво използване на природното и културното наследство.
Тема 2: Основни дейности и ползи от Проект „Културен мост през вековете“ финансиран по програма Интеррег – ИПП ТГС България – Република Северна Македония 2014-2020 г. с договор за субсидия № РД-02-29-231 / 04.09.2019 г.
Тема 3: Споделяне на информация с центъра „Европа директно“ – Благоевград, който чрез своите цифрови канали ще разпространи информация за добрите практики за устойчиво използване на природното и културното наследство в община Белица.
Успехът не е случайност, успехът е упорита работа, постоянство съможертва и най-вече любов към хората и това което правиш!
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *