В Гърция – жестока глоба заради парти на плажа в Миконос

В Гърция – жестока глоба заради парти на плажа в Миконос

Не в цяла Гърция мерките за борба с коронавируса се спазват. Затвориха плажен бар в Миконос, властите наложиха десетки глоби поради нарушаване на протоколите за защита от COVID-19, предаде МИА.

В голям плажен бар, но и в други заведения в Миконос, а и в цяла Гърция, след публикувани снимки и видеоклипове както от медиите, така и в социалните мрежи, се вижда, че хората там не са възприели „новата нормалност“, а са продължили да живеят както преди появата на коронавируса.

„На гръцкия остров Миконос, в един от известните плажни барове, поради поредица от нарушения на предпазните мерки и планираните протоколи за предотвратяване на разпространението на COVID-19, включително организирани партита с DJ, както и прекалено голям брой гости, беше наложена глоба от 20 000 евро и двумесечна забрана за работа“, съобщиха гръцките власти.

Изказвайки се пред гръцката телевизия Sky, Панайотис Стамбулидис, отговарящ за търговията и защитата на потребителите, заяви, че заведенията не са отворени без ограничения. Контролът и инспекциите на компетентните органи в Гърция за спазване на мерките и протоколите за защита срещу разпространението на COVID-19 са интензивни, като се има предвид, че поради удължения уикенд в Гърция туристическите места са пълни. След 55 проверки бяха наложени множество глоби в размер на до 3 000 евро за нарушения, като например неносене на маски от персонала.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *