В Гоце Делчев бе дадено началото на изпълнението на важен екологичен проект

В Гоце Делчев бе даден старт на значим екологичен проект: „Изграждане на инсталация за предварително третиране на битови отпадъци и инсталация за компостиране на зелени отпадъци за РСУО Гоце Делчев“, финансиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ Това съобщиха от Община Гоце Делчев.

В церемонията „Първа копка“ взеха участие Кметът на община Гоце Делчев –Владимир Москов, Кметът на община Гърмен – Феим Иса, народният представител Богдан Боцев, Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим, председателите на общинските съвети на трите общини, общински съветници, ръководителите на изпълнителите по проекта, представители на медиите, граждани от Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово.

Планирани за изграждане и експлоатация са следните съоръжения: – компостираща инсталация с капацитет 2100 т/год – инсталация за предварително третиране на смесени битови отпадъци с капацитет 12 300 т/год. – въвеждане система за разделно събиране на зелени отпадъци, в това число контейнери вместимост 1,1 куб.м (268 бр) и сметоизвозваща машина – изграждане на нов трафопост на площадката.

Целевата група на проекта са жителите на общините Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово. Чрез изграждането на компостиращата инсталация и инсталация за предварително третиране на битови отпадъци ще се намали количеството депонирани битови отпадъци за региона на община Гоце Делчев, община Гърмен и община Хаджидимово чрез осигуряване на допълнителен капацитет за предварително третиране на смесено събрани битови отпадъци и за разделно събиране, и рециклиране чрез компостиране на зелени и/или биоразградими отпадъци.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *