8 март, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

В Банско спират работата на дневните центрове и пенсионерските клубове, в Белица забраняват изцяло частните събирания

Допълнителни противоепидемични мерки въведоха на местно ниво в община Банско. Наред със забраните, регламентирани в заповедта на министъра на здравеопазването, в Банско се преустановяват още дейностите и посещенията в редица центрове за социални услуги. В това число влизат Дневен център за деца и младежи „Здравец“, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания „Седмична грижа“, както и Дневният център за стари хора. Работа спират още Центърът за социална рехабилитация и интеграция и клубовете на пенсионера във всички населени места в общината. Заповедта обхваща и Военен клуб – Банско.

Потребителите и посетителите на гореизброените звена, които са с осигурено изхранване, ще продължат да ползват услугата, но тя ще се предоставя посредством доставка до домовете. В Белица допълнително въведените мерки са вечерен час за непълнолетните младежи, на които се забранява да излизат навън след 20:00 часа. Забраняват се изцяло още организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер (сватби, кръщенета и други).

Мерките ще са в сила до 21 декември, докогато е и заповедта на министъра за въведените по-строги ограничителни мерки, които са в сила от 23:30 часа в петък.

 

Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *