Вълна от съпричастност за спасяването на лекар от Разлог

Вълна от съпричастност за спасяването на лекар от Разлог

След като в събота късно вечерта кметът на града инж. Красимир Герчев призова в социалните мрежи, който има възможност и отговаря на критериите – преболедувал е коронавирусна инфекция, има изградени антитела и е на възраст между 18 и 65 години и е с кръвна група О, да дари необходимата реконвалесцентна плазма, която е нужна за лечението на д-р Радев се отзоваха десетки хора.

4 жени от Разлог, които са преминали през болестта и са със същата кръвна група, млад студент от академията на МВР, както и други жители на града, които са били и пациенти на д-р Радев при лечението си от COVID.

От средата на месец март, когато във вътрешно отделение на МБАЛ Разлог постъпи първия пациент с коронавирус д-р Радев е неотлъчно на първа линия, лекува пациенти при 12-14 часови дежурства.

Като специалист кардиолог е помогнал и на много други хора, страдащи от хронични сърдечни заболявания, и признателността на пациентите му е огромна. Жителите на целият регион, които са се лекували в болницата в Разлог и са преминали и през него, като лекар специалист споделят, колко всеотдаен, посветен лекар е, винаги внимателен и отдаден на пациентите си.

В петък управителят на МБАЛ д-р Божидар Велев съобщи, че младият лекар е с COVID и е настанен в реанимация в столицата заради вложеното си здравословно състояние.

След апела за даряване на необходимата реконвалесцентна плазма, и успешната дарителска акция всички се надяват, че д-р Радев ще пребори болестта и ще оздравее. Съпругата му, която също е лекар – завеждаща АГО и Родилно отделение в болницата в Разлог д-р Радка Божикова, в момента е в карантина в дома си, изрази огромна благодарност на всички хора, които се притекоха на помощ на съпругът й, който е и баща на две деца.

„Вярвам в доброто и в човещината“, каза д-р Божикова и пожела успешно оздравяване на своят съпруг и всички, покосени от тежката инфекция.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *