27 януари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Възобновяват се плановите операции

Добрите показатели, които имаме, ни позволяват отново да започнат плановите операции. Има толкова много хора, които чакат за тях. Сега, при тези данни, не е нужно да чакате и края на месеца, понеделник или вторник, пускайте заповед и информирайте хората за възобновяването им. Това разпореди премиерът Бойко Борисов на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Двамата проведоха съвещание заедно с представители на Националния оперативен щаб, съобщиха от „Дондуков“ 1.

„По отношение на заболеваемостта България е на 27-о място сред страните от ЕС и на 9-то място по смъртност. Добри показатели са в резултат от въвеждането на противоепидемичните мерки“, информира министър Ангелов. Той подчерта, че в рамките на седмица броят на излекуваните е повече от три пъти по-голям от този на новите случаи.

„Ще искаме антигенен тест за постъпване в болница, поясни министърът. Утре ще разпиша нова заповед, с която ще се променят някои от мерките. В училище ще се възобновят практиките, които не могат да се проведат в електронна среда“, каза още здравният министър.

Председателят на НОЩ проф. Венцислав Мутафчийски подчерта, че се наблюдава увеличение на желаещите българи да се имунизират, което е начинът за справяне с COVID-19. Мутафчийски добави, че продължава тенденцията за намаляване на броя болни в лечебните заведения.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *