Въвеждат паспорт за ваксинация

Въвеждат паспорт за ваксинация

Сега, когато ваксините срещу коронавирус започват да се разпространяват в САЩ и в чужбина, много хора може би мечтаят за деня, в който могат да пътуват, да пазаруват и да отидат отново на кино. Но за да извършите тези дейности, в крайна сметка може да се нуждаете от нещо в допълнение към ваксината: заявление за паспорт на ваксина.

Няколко компании и технологични групи започнаха да разработват приложения или системи за смартфони за отделни лица, които да качват подробности за своите тестове и ваксинации за COVID-19, създавайки цифрови идентификационни данни, които могат да бъдат показани, за да влязат в концертни зали, стадиони, кина, офиси или дори държави .

Common Trust Network, инициатива на базираната в Женева организация с нестопанска цел The Commons Project и Световния икономически форум, си партнира с няколко авиокомпании, включително Cathay Pacific, JetBlue, Lufthansa, Swiss Airlines, United Airlines и Virgin Atlantic, както и стотици здравни системи в САЩ и правителството на Аруба.

Създаденото от групата приложение CommonPass позволява на потребителите да качват медицински данни като резултат от тест на COVID-19 или в крайна сметка доказателство за ваксинация от болница или медицински специалист, генериране на здравен сертификат или пропуск под формата на QR код, който могат да бъдат показани на властите, без да се разкрива чувствителна информация. За пътуване приложението изброява изискванията за здравна карта в точките на тръгване и пристигане въз основа на вашия маршрут.

 

pirinsko.com

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *