Втори мандат за Борислав Ковачки като ръководител на Районна прокуратура – Благоевград

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет единодушно с 9 гласа „за” избра за втори мандат Борислав Ковачки за административен ръководител – районен прокурор на Районна прокуратура – Благоевград.

Пред членовете на Прокурорската колегия кандидатът заяви, че сред приоритетите в дейността на Районна прокуратура – Благоевград ще бъде преустановяване на практиката кметовете на населени места да регистрират лица с двойно гражданство, без съгласие на собствениците на съответните имоти; увеличаване на надзорните проверки на замърсителите на околната среда, както и преместването на прокурорите и служителите в нова сграда.

В Концепцията си за стратегическо управление Борислав Ковачки мотивира кандидатурата си с натрупания управленски опит и постигнатите резултати през първия му мандат. Той се ангажира да продължи да работи за повишаване качеството на работа и за подобряване на взаимодействието между прокурорите и останалите институции.

Борислав Ковачки бе подкрепен от главния прокурор на Република България Иван Гешев и членовете на Прокурорската колегия Йордан Стоев, Светлана Бошнакова и Пламен Найденов. Те посочиха, че Концепцията на кандидата е добре структурирана, обхваща цялата проблематика в дейността на районната прокуратура и предлага визия за развитие.

 

bnr.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *