Втора жертва на топлинен удар в Кипър

Кипърските здравни власти съобщиха за втори случай нa възрастен човек, който е починал от топлинен удар след продължилата седмица гореща вълна, която обхвана източносредиземноморския остров и доведе до рекордни за юни температури, предаде Асошиейтед прес.

Жена на 84 години е починала, след като била приета в болница в петък, съобщи говорителят на Организацията за държавни здравни услуги Хараламбос Харилау. Той каза, че други трима възрастни пациенти са в тежко състояние.

В петък 91-годишна жена почина в Никозия след топлинен удар и стана първата жертва на гореща вълна в Кипър, съобщиха местните медии. Температурите на острова превишиха 40 градуса през изминалата седмица, допълва БНТ.

Високите температури и силният вятър затрудняват и усилията за гасене на пожари, включително в планински район югозападно от столицата Никозия, където над 3,2 кв. км гори са изпепелени и е застрашено едно село.

Пожар в района на западния град Пафос миналата седмица предизвика евакуацията на 49 души, а Гърция и Йордания изпратиха самолети, за да помогнат в борбата с огнената стихия.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *