Военно положение в район на Пекин, след като откриха коронавирус на пазара

Военно положение в район на Пекин, след като откриха коронавирус на пазара

В южния район на Пекин – Фентай, беше въведено военно положение след откриването на COVID-19 на местния пазар, съобщава БНТ.

Съобщава се, че на най-големия пазар „Синфади“ епидемиологично изследване е открило следи от коронавирус върху дъска за рязане на вносна сьомга. Всички служители на пазара ще бъдат тествани за COVID-19.

„Режимът на военното положение е въведен в района на Фентай, създаден е оперативен щаб“, заяви заместник-шефът на партийната комисия в район Чу Цзюнвей.

Той добави още, че в 11-те жилищни комплекса, разположени в близост до пазара, се въвежда стриктен контрол и би било добре в образователните институции в района или да бъде прекратена работа, или да се отложи възобновяването на дейността им, ако все още не са отворили след пандемията.

Също така в района е необходимо да се засили контролът, да се проведат всички превантивни мерки и да се стандартизира процеса на диагностика и лечение в лечебните заведения.

По-рано беше съобщено, че в Пекин след двумесечна пауза отново е открит случай на коронавирусна инфекция.

Оказа се, че става въпрос за 52-годишен мъж, който посетил пазара „Синфади“. По-късно бяха идентифицирани още два превозвача в района на Фентай, след което властите наредиха епидемиологично разследване.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *