Внимание, родители: Младежи се самоубиват заради видеоигра

Младежи масово се самоубиват заради модерна видеоигра. Този тип насилствени игри трябва да бъдат забранени завинаги, смятат близки на жертвите.

След инцидентите в Пакистан с няколко младежи, които сложиха край на живота си в рамките на дни след пропускане на задачи в известни онлайн видеоигри, Пакистанската телекомуникационна агенция (PTA), държавен регулаторен орган, който вече беше подложен на натиск от поредица от родителски оплаквания, наложи забрана за различни онлайн игри. Но забраната бързо беше отменена, когато активистите твърдяха, че това е атака срещу свободата на изразяване, съобщи Анадолската агенция.

„Този тип насилствени игри трябва да бъдат забранени завинаги, за да спасят живота на децата ни. Те просто причиняват насилие сред младежта”, казва братът на Саад, който беше открит обесен на вентилатор на тавана в дома му в Югозападен Пакистан след загуба в онлайн видеоигра.

Разследващите се опитват да отключат социалните медии и електронните акаунти на тийнейджъра в опит да изяснят обстоятелствата, които са го подтикнали да се самоубие.

Световната здравна организация класифицира явлението като хазартно разстройство.

Решението за блокиране на онлайн игри е взето, обяви говорителят на PTA Хурам Мехран.

Подобни забрани за приложения в интернет обаче ще унищожат технологичната индустрия на Пакистан и развитието на технологиите, смята министърът на технологиите на Пакистан Фавад Чаудри.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *