Внимание! Масови проверки за носене на маска в община Разлог, глоба до 1000 лв.

Стартираха съвместни с органите на МВР проверки за носене на маски в затворени помещения в община Разлог. Глоба от 300 до  1000 лв. ще бъде налагана на нарушителите.

„Ще бъдем безкомпромисни към нарушителите“, заяви есклузивно за ПиринПресс кмета на общината инж. Красимир Герчев. Смесени екипи от общински и полицейски служетиле вече патрулират и проверяват всички търговски обекти, както и всички учреждения, където се събират хора.

„Носенето на маски в затворени помещения е задължително. Апелирам гражданите и гости на община Разлог да проявят съвест и спазват мерките, за да се избегне налагането на допълнителни мерки в общината, като ограничаване работното време на търговските обекти, намаляване капацитета на посещаемост в заведения и други, които биха предотвратили разпространението на Ковид-19. Лекарите в общинската болница са преуморени и гражданите трябва да проявят нужното внимание за спазване на наложените мерки. В готовност сме за разкриване на допълнителни легла в Ковид отделението ако обстоятелствата го наложат“, допълни кмета Герчев.

От началото на пандемията в болницата в гр. Разлог, която обслужва и четирите общини Разлог, Банско, Белица и Якоруда са постъпили общо 1150 пациенти с докdзана диагноза на Ковид-19. 115 са излекувани, 6 починали. От излекуваните пациенти 59 са от Якоруда, 49 от Белица и 18 от Банско.

Припомняме, че от вчера със заповед на кметът на Община Разлог, се забранява търговската дейност на открито на пазари за промишлени стоки с изключение за селскостопанска продукция, намиращи се на територията на община Разлог до второ нареждане

„Предприемаме това, като превантивна мярка, заради масовото посещение на хора в пазарния ден на зоната, отредена за пазарище в Разлог и не спазване на обявените от здравния министър мерки – дистанция и др. За да не бъдат ощетени производителите на сезонна селскостопанска продукция, засега остава възможността те да предлагат на открито стоката си, но със значително завишен контрол“, обоснова заповедта кметът на Разлог инж. Красимир Герчев.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *