Внимание: Ваксинираните с АстраЗенека да не пият повече от 50 гр алкохол вечерта след дозата

Внимание: Ваксинираните с АстраЗенека да не пият повече от 50 гр алкохол вечерта след дозата

Имаше доста обаждания тази нощ от хора, вдигнали температура след ваксината, няма страшно, успокои директорът на „Пирогов“

Доста обаждания имаше тази нощ от хора, които са вдигнали температура след поставянето на ваксината на АстраЗенека вчера. Но това не е тревожно, в рамките на 24 часа преминава. Това заяви директорът на „Пирогов“, къдото първо стартира масовата ваксинация у нас, проф. Асен Балтов по бТВ. Ще се вземе решение и дали зеленият коридор за всички, които искат да се ваксинират, да продължи и през седмицата, не само през уикенда. Хората, които не са здравно осигурени и нямат личен лекар, също могат да се наредят на опашките за ваксина.

Добре е хронично болните да носят документи за заболяването си, за да се ориентират медиците за състоянието им и при необходимост да се вземат мерки, уточни професорът.

Хората, които се ваксинират с АстраЗенека, да не пият алкохол вечерта след ваксинацията, посъветва Балтов. Той уточни, че няма предвид чаша вино, а повече от 50 грама твърд алкохол. 

 

Според Балтов е добре преди ваксинация хората да си направят тест, за да проверят дали не са преболедували безсимптомно Ковид 19.

Ваксинираните трябва да носят лични предпазни средства и да спазват дистанция, за да пазят околнотe, категоричен бе директорът на „Пирогов“.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *