Внесоха в съда обвинениетелният акт срещу Юсеин Ахмед и Лютви Местан за причиняване на катастрофа

Внесоха в съда обвинениетелният акт срещу Юсеин Ахмед и Лютви Местан за причиняване на катастрофа

Внесоха в съда обвинениетелният акт срещу Юсеин Ахмед и Лютви Местан за причиняване на катастрофа. Това стана от Окръжна прокуратура в Кърджали в Окръжен съд.

 

 

Юсеин Ахмед е предаден на съд за това, че на 14 април 2019 г., на кръстовище за с. Загорско, Кърджалийско, при управление на автомобила си е нарушил правилата за движение по пътищата и извършил пътнотранспортно произшествие.

Установено е, че той не се движел най-вдясно в платното, не е намалил скоростта и не е спрял, когато е възникнала опасност за движението. Юсеин Ахмед се движел със скорост над разрешената за участъка – 90 км/ч. Освен това не е осигурил всички условия за безопасното превозване на малолетен пътник в автомобила, като не му е поставил обезопасителните колани.

В резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта на детето.

На съда е предаден и Лютви Местан за това, че и той е нарушил правилата за движение и е причинил пътнотранспортно произшествие. При подхождане към кръстовището с Главен път I-5, идвайки от път без предимство, той е завил наляво и е навлизал в път с предимство. Не се е съобразил с пътен знак и с идващия по пътя с предимство лек автомобил, не го е пропуснал. Така по непредпазливост е причинил смъртта на детето, пътуващо в другия лек автомобил.

Делото за пътнотранспортното произшествие край с. Загорско, Кърджалийско, е наблюдавано от екип от прокурори от Окръжна прокуратура-Кърджали, като разследването е извършено от екип следователи от ОСлО към ОП-Кърджали. Предстои в двумесечен срок Окръжен съд-Кърджали да насрочи делото в разпоредително заседание.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *