Властите в Лариса, Гърция съобщават, за нашествие от летящи хлебарки

Властите в Лариса, Гърция, съобщават, че през последните две седмици получават сигнали от граждани за нашествие от летящи хлебарки не само в домовете си, но и по улиците, съобщава bTV.

Зам.-кметът на Лариса споделя, че нашествието от хлебарки е нетипично за лятото, предвид и меката изминала зима. Според гръцкото издание „Катимерини“ „заразата“ изглежда особено остра. Според експерти най-вероятната причина за нашествието са неотдавнашните наводнения в района, което допълнително е изострил проблема.

Идентифициран като Periplaneta americana (американска хлебарка), вредителят, който залива Лариса, може да се разпространява с бързи темпове благодарение на способността си да лети.

Въпреки името, нито един от видовете Periplaneta не е типичен за Америка, а е въведена в територията на днешните Съединени щати от Африка още през 1625 г. Сега те са често срещани в тропическия климат.

Властите в областта правят всичко възможно да напръскат повече от 8500 решетки в града с инсектициди, които трябва да помогнат за ограничаване на проблема, но жителите също са призовани да се включат в битката, като напръскат имотите си.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *