Властите в Гърция: Никакво пътуване по селата и срещи с приятели

Властите в Гърция: Никакво пътуване по селата и срещи с приятели

Властите в Гърция затегнаха контрола върху мерките срещу разпространението на COVID-19. „Никакво пътуване по селата и срещи с приятели“, разпореди заместник-министърът на обществения ред Никос Хардалиас.

През последното денонощие са регистрирани само 15 нови случаи на заразени с коронавирус, подобрява се състоянието и на голяма част от настанените в болница, съобщават от здравното министерство в Атина.

В южната ни съседка полицейски екипи проверяват навсякъде причината за излизане на хората – с декларация и лична карта се позволява само излизане за снабдяване с хранителни продукти. В търговските обекти се спазва задължителната дистанция под контрола на властите, предаде БНР.

Излизането от областните градове е позволено само в случай на крайна необходимост и то с разрешение на властите. Глобата за нерегламентиран опит да се напусне населеното място нарасна от 150 евро на 300 евро.

С дронове се следи движението по цялата пътна мрежа. За нерегламентирано пътуване се налагат глоби, като номерата на автомобила се свалят за два месеца. От Министерството по защита на гражданите предупреждават, че е в сила забраната дори за посещения при съседи и приятели.

Главата на гръцката православна църква архиепископът на Атина Йероним отправи обръщение към миряните за смирение и пълно подчинение на властите. Църквите са затворени, охраняват се от полицаи. Телевизионните канали излъчват Света литургия за Велики петък.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *