Владиката остлужи празнична служба в Полена за деня на Св. Петка

Владиката остлужи празнична служба в Полена за деня на Св. Петка

Петковден е празник на симитлийското село Полена. Десетки миряни се събраха на празничната служба за Света Петка, отслужена от Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим в едноименния храм в селото, а светицата от незапомнени времена се почита от местните като закрилница на Полена.

 

Кметът Апостол Апостолов, заедно с председателят на Общински Съвет Симитли – Владимир Христов, кметът на Полена – Веселин Топузов, кметовете на селата от общината, общински съветници и десетките жители на Полена, запалиха свещ за здраве и благополучие.

 

Тази години, с разума да се опазим живи и здрави, празник на площада на селото няма да има. Няма да я има концертната прогама, на която децата на Полена правят истински празник и любимите певци и оркестри повдигат настроението на празнуващите още повече и огласят селото с много музика и веселба.

 

„ЧЕСТИТ ПЕТКОВДЕН! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, ПОЛЕНА! Досега празникът на нашето село – ПЕТКОВДЕН, винаги е бил ден с много младост, еуфория, музика и веселие. Тази година всичко е тихо и мирно. Един микроскопичен враг преобърна живота на целия свят и ни вкара в друг режим. Друг режим на мислене, друг режим на работа, друг режим на празнуване. Трудностите на последък изпълниха мислите и ежедневието ни. Позагуби се радостта от лицата ни. Не се съмнявам и за миг, обаче, че всеки от вас носи в сърцето си обичта към родния край и близките хора. Нека да ни е честит светлият празник ! Нека да са пълни душите и сърцата ни – с обич, с благодарност и човещина. НА ПЕТКОВДЕН СЕ СЛУЧВАТ ЧУДЕСА! Нека всяка молитва бъде чута и всяка мечта да стане реалност! Бъдете здрави и много щастливи, Приятели!“ – поздрави жителите на селото кметът на Полена Веселин Топузов.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *