Винената партия празнува на групи заради КОВИД

Винената партия празнува на групи заради КОВИД

Винената партия в евроселото Черниче в община Симитли ще почете подобаващо празника Трифон Зарезан на 1-ви февруари. За първи път обаче няма да се съберат всички членове на едно място, а ще се веселят на групи. Целта е да спазят противоепидемичните мерки срещу коронавируса. Сутринта ръководството на партията ще се събере в църквата „Свети Георги Победоносец”. Мощи на свети Трифон, донесени от Атон, се пазят ревностно в храма.

 

 

След празничната литургия свещеник ще освети водата за поръсване на лозите и благослови членовете на Винената партия. Ще бъде зарязана лозата в двора на храма.

 

 

По-късно веселбата ще се пренесе в лозовите масиви край селото, където ще горят скарите и ще се точи вино от бурета, шишета и дамаджани. „Когато се пие вино, трябва и да се хапва, за да не те хване виното. В нашето село всеки знае как да консумира божествената напитка, защото сме издали няколко книги и наръчници не само как се прави хубаво вино, но и как е правилно да се пие”, съветва несменяемият лидер на Винената партия – Иван Лулейски.

 

Kmeta.bg

 

 

Веселбата на уникалната и аполитична партия ще продължи през целия ден, а веселяците ще защитят достойно своя девиз: „Чрез виното да забравим злото”.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *