Вечерен час за заведенията в община Петрич

Вечерен час за заведенията в община Петрич

Вечерен час за заведенията в община Петрич, удължаване до 15 ноември на допълнителните противоепидемични мерки, това е предложението на Общински оперативен щаб в Петрич и е на база на данните за тревожен ръст на диагностицирани с Ковид-19.

За периода от 26 октомври до 31 октомври в община Петрич са регистрирани нови 115 случая на носители на инфекцията, при 60 регистрирани през предходната седмица, 175 са случаите за период от 14 дни. Увеличава се и броят на нуждаещите се от хоспитализация. Към вчерашна дата на лечение в база Петрич на МБАЛ „Югозападна болница“ са настанени 47 пациенти във вътрешно отделение – 18, в инфекциозно – 12, в неврологично – 12, в ОАИЛ – 5. Епидемичната картина в община Петрич се допълва от диагностицирани и карантинирани в образователната сфера – 1 ученик, 10 учители и една медицинска сестра. Поставени в задължителна карантина са 4-ма учители, 44-ма ученици и 4-ма непедагогически персонал.

В тази връзка Общински оперативен щаб предлага на РЗИ – Благоевград и Областен оперативен щаб да бъде удължен до 15 ноември срокът на действие на въведените по-рано временни допълнителни мерки в община Петрич; да влезе в сила и нова мярка – намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафенета, кафе-сладкарници, барове, детски кътове и клубове) до 22:30 часа, като мярката влиза в сила от 3 ноември до 15 ноември; да бъдат поставени допълнителни напомнящи табели за ползване на предпазни средства и спазване на дистанция в Гробищен парк – Петрич на Архангелова задушница; да бъде засилено присъствието на служители от общинска охрана с цел съдействие при контрол на противоепидемичните мерки;
image

2 чаши на ден ще почистят кръвоносните съдове по-добре от…
image

Хипертонията ще се изпари ако вземате редовно..
image

Край на наднорменото тегло! Вижте как тук.

да бъде засилен контролът от страна на община Петрич, МВР, ОДБХ, РЗИ, Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда“ и създадена организация за изпълнението на противоепидемичните мерки.

Заседанието на Общински оперативен щаб в Петрич се проведе онлайн. От щаба призовават за отговорност към най-ценното – здравето.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *