Венци Пасков: Детски надбавки и данъчни отстъпки за всички родители

Венци Пасков: Детски надбавки и данъчни отстъпки за всички родители

Най-добрата социална политика е работата. Бедността и липсата на перспектива могат да бъдат преодолени чрез възможността всеки да намери работа, да се чувства полезен, да се развива. Това каза кандидатът за народен представител от ПП „Републиканци за България“ Венци Пасков. Пасков е експерт в областта на социалните услуги, дългогодишен директор на РДСП – Видин, бивш заместник кмет на Общината по хуманитарни дейности и социална политика и  общински съветник в ОбС – Видин в настоящия мандат.

Според него, бързото технологично развитие на света и комуникациите са довели до изчезване на някои професии и това е тенденция, която ще се запази и в бъдеще. „Предлагаме повече средства за обучение, които да се планират за всеки регион, според спецификата  на икономиката в него, нуждите на хората, бизнеса и инвеститорите. Те трябва да се планират на регионално ниво, за да има възможност за гъвкавост и адаптивност на обученията и чрез тях да се решават моментни регионални трудности“, подчерта кандидатът за народен представител. Той посочи, че ПП „Републиканци за България“ ще работят за осигуряване на качествени услуги за децата и семействата. „Предлагаме детски надбавки и данъчни отстъпки за всички родители, защото в момента е налице дискриминация – разделяме децата на България. Всяко българско дете има право на подкрепа от държавата, по този начин се стимулира и раждаемостта, и се преодоляват негативните демографски тенденции“, каза третият в листата на ПП „Републиканци за България“ – Видин. Пасков посочи, че предприемачеството, малкият и среден бизнес са приоритет на пазара на труда. Средствата за осигуряване на заетост следва да са насочени към малките и средни предприятия спрямо техните нужди, както и за преодоляване на моментните бизнес и регионални трудности.

„Ние имаме ясна политика по отношение на възрастните хора. Приоритет за нас ще бъдат инвестициите за дистанционна грижа, наблюдение на здравословното състояние в собствения дом за тези, които предпочитат така. За хората в пенсионна възраст предлагаме проактивни политики, а за хората с увреждания – да се преразгледат и премахнат всички дискриминационни правни актове, включително ненужните периодични задължителни посещения на ТЕЛК“, каза още Венци Пасков.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *