Велинград раздава 300 пакета с храна на възрастни хора

Община Велинград започна раздаването на пакети с продукти от първа необходимост на крайнонуждаещи се възрастни хора, хора с увреждания и със затруднено придвижване, лежащо болни и лица без близки, които да им помагат. Дарител за тази инициатива е собственичката на верига хранителни магазини – Фани Шеврова. С нейни лични средства са закупени и подготвени 300 пакета с картофи, ориз, олио, макарони, леща и вафли.

Започва раздаването на храна за хора в нужда

С подкрепата на кмета на община Велинград – д-р Костадин Коев, те ще бъдат раздадени на социално слаби хора. В раздаването на пакетите помагат от Оф Роуд клуб и доброволци.

Ако сме заедно и се обединим ще я преодолеем по-лесно. Нека бъдем отговорни и спазваме всички предпиети мерки за ограничаване на нейното разпространение, призовават от Общината.

От средства за оборудване на отделение за COVID-19 се нуждае МБАЛ – Велинград. Необходимо е преоборудване на болнични стаи. Средствата, нужни за закупуване на апаратура за лечение на пациентите и лични предпазни средства за медиците, са непосилни за общинската болница.

„Призоваваме всички – нека помогнем! Да проявим съпричастност! Да докажем, че дарителството е живо и не е отдавна забравена дума! Сега от най-голяма подкрепа се нуждаят лекарите. Те имат нужда от нас, за да ги защитим и да помогнем за закупуването на техника и лични предпазни средства. С тях те утре ще спасяват животи – на нас, на нашите близки и приятели”, по този начин се обърнаха към велинградчани от Общината. МБАЛ- Велинград има нужда от осигуряване на:

Дарителската сметка на „МБАЛ-Велинград” ЕООД:

Райфайзенбанк

IBAN:BG82RZBB91551081593507 BIC:RZBBBGSF

Валута: BGL

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *