Велинградчанин, върнал се от Италия, е във влошено здравословно състояние

Мъж на 32 години от Велинград, пристигнал от Италия, е транспортиран до МБАЛ – Пазарджик днес след обяд, за да му бъде направена консултация в държавната болница за евентуална вероятност за зараза от коронавирус. Това бе съобщено от директорът на РЗИ – Пазарджик д-р Фани Петрова на провелото се днес извънредно заседание на Областния щаб за борба с коронавирус, свикано от областният управител.

Мъжът се почувствал неразположен и вдигнал температура след като се прибрал от Италия. Обърнал се към личния си лекар, но не се повлиял от назначеното му лечение, в резултат на което днес сутринта на тел. 112 е подаден сигнал. Незабавно са предприети мерки за довеждането му в МБАЛ – Пазарджик с линейка и след прегледа тук ще стане ясно как ще се проведе хоспитализацията и лечението му.

На заседанието е съобщено още, че от осем дни се наблюдава студентка от Пазарджик в Китай, но до момента няма признаци на заболяването. Под доброволна карантина са петима ученика и двама учители от СОУ „Димитър Гачев“ в Пазарджик, които са върнати от Италия във вторник след еднодневен престой. До момента няма влошаване на здравословното им състояние.

По думите на участниците в Областния щаб няма основание за паника, но е необходимо хората да бъдат отговорни към собственото си здраве и здравето на околните.

На страницата на РЗИ – Пазарджик са публикувани всички мерки, които трябва да предприемат болници, лекари, пътувалите зад граница и всички граждани.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *