Великотърновци пред кандидатите на ГЕРБ за народни представители: Строителството на нови детски градини трябва да продължи

Великотърновци пред кандидатите на ГЕРБ за народни представители: Строителството на нови детски градини трябва да продължи

Строителството на нови детски градини трябва да продължи – това е от полза за цялото общество и най-вече на работещите родители. Това заявиха великотърновци, работещи във водещи фирми от старопрестолния град в сферата на електрониката и търговията с автомобили пред кандидатите за народни представители от листата на ГЕРБ-СДС Станислав Стоянов и Никифор Тодоров.

С подкрепа от правителството на ГЕРБ във Велико Търново се изгражда първата от 40 години насам детска градина – „Шареният замък“ в кв. „Зона Б“. В края на 2020-а година бяха отпуснати средства и за нова детска градина в кв. „Картала“. Също с държавна подкрепа е осигурено финансиране за новия корпус на ДГ „Здравец“, както и няколко училища за инвестиции в материалната база и преминаване към едносменен режим на обучение.

Само за три години в Старата столица инвестициите в образователна инфраструктура надхвърлят 12 млн. лева – успешните проекти се реализират както с европейски средства, така и с целеви субсидии от държавата, сподели Станислав Стоянов. „Това, че се изграждат модерни детски площадки е прекрасно, но е добре и нашето самосъзнание да се промени, за да не се руши направеното“, споделиха великотърновци.

Родители на ученици поискаха повече информация от Никифор Тодоров за STEM-центровете в училищата. Той заяви, че създаването на иновативни училища е важна част от политиките на МОН.

Младият колектив на представителството на голям автомобилен производител постави редица въпроси, сред които развитието на туризма. Важно е този отрасъл от икономиката да се развива все по-успешно, казаха служителите във фирмата.

Станислав Стоянов, чиито приоритети са свързани с културно-историческото наследство, представи визията за развитие на най-големия общ музеен комплекс на открито. По думите му крепостите Царевец и Трапезица вече се разглеждат като едно цяло, а в този комплекс влиза и историческият хълм Момина крепост. На срещата беше коментирано и предстоящото изграждане на Експозиционния център в Старото военно училище и развитието на цялостния мащабен проект за нов градски център на Велико Търново.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *