Великобритания затяга правилата за емигранти

Великобритания ще въведе нови правила за кандидатите за убежище, като направи по-трудно за бежанците, които влизат нелегално в страната, да останат в нея, съобщи министърката на вътрешните работи Прити Пател, която определи новата система като твърда, но справедлива, предаде Ройтерс.

„Новият план за имиграцията“, наречен от правителството най-голямата реформа в системата за предоставяне на убежище от десетилетия, предвижда по-бързо настаняване на бежанците в неотложен риск, като същевременно прави по-трудно това за онези, които пристигат нелегално.

„Според новия план за имиграцията, ако хората пристигат нелегално, те вече няма да имат същите права като онези, които идват легално и ще им бъде по-трудно да останат“, заяви Пател.

„Печалбата от нелегалната миграция във Великобритания вече няма да си струва риска с новите максимални доживотни присъди за трафикантите на хора Е Аз не отричам, че тези действия са сурови, но доколкото те също така ще спасят животи и ще бъдат насочени срещу трафикатните на хора, те са и неоспоримо справедливи“, каза британската министърка на вътрешните работи.

Тя допълни, че онези, които пристигат след като са преминали през сигурна страна като Франция, няма да имат незабавен достъп до системата (за предоставяне на убежище) и че правителството „ще спре най-безскрупулната злоупотреба със системата, като се представят за деца“.

Намаляването на имиграцията беше едно от обещанията, дадено по време на кампанията за излизане от Европейския съюз преди референдума през 2016 г., която беше олицетворявана от сегашния премиер Борис Джонсън.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *