Васил Велев: При още едни нови избори България ще фалира

Васил Велев: При още едни нови избори България ще фалира

България има нужда от устойчиво управление на по-широка основа. В настоящия момент трябва да се преодолее партийният егоизъм и да се направи програмно управление, което да прекара страната през предстоящите изпитания. Такова мнение изрази в „Денят на живо” по NOVA NEWS председателят на АИКБ Васил Велев, според когото има вариант и за кабинет с третия мандат.

„Не на всяка цена трябва да има правителство. Цената, която не бихме искали да плащаме, е въвличането на страната ни във война. Всякакви други компромиси са по-добре, отколкото партийният егоизъм и това, което предстои. Ако отидем на нови избори, партиите ще наддават за народната любов, състезавайки се по популизъм, и ще доведат страната до фалит”, коментира още той.

По думите му отиване на нови избори в настоящата ситуация не предвещава нищо добро. „Вече имаме първите признаци на икономическа криза. Имаме спад на потреблението на тока, което значи, че производството тръгва надолу. С 1/3 е спадът в консумацията на газ. Ние все по-трудно се финансираме”, уточни Велев. И добави: „От една от трите най-устойчиви във фискалната сфера страни, с минимален спрямо БВП дълг, ние много бързо се приближаваме към потенциален фалит”.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.