Валери Маринов от Защитено жилище с участие в Световни летни игри

Валери Маринов от Защитено жилище с участие в Световни летни игри

Валери Маринов от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост с участие в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин, кметът на Благоевград Илко Стоянов му подари българското знаме с пожелание за успех
Кметът на Благоевград посрещна в кабинета си Валери Маринов, ползвател на Защитено жилище за лица с умствена изостаналост „Струма“, преди участието му в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин.
В рамките най-голямото приобщаващо спортно събитие той ще мери сили в дисциплината „Силов трибой“.
За да подкрепят Валери в сградата на Общината дойдоха и всички ползватели, и работещи в социалната услуга. Той бе придружен и от личния си треньор Мирослав Радев, който безвъзмездно подготвя Маринов за състезанието.
С пожелание за успех кметът Илко Стоянов подари на Валери български трибагреник.
„Сигурен съм, че ще представиш Благоевград и България достойно, защото неведнъж си доказвал своята последователност и упоритост. Какъвто и успех да постигнеш в Берлин, ти за нас вече си победител“, заяви кметът Стоянов.
Емилия Халилова, директор на Дирекция „Социална и жилищна политика“ към Община Благоевград с менче в ръка пожела на Валери да му върви по вода.
Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин‘2023 ще се проведат от 17-25 юни. В събитието ще вземат участие повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации. 20 000 доброволци ще споделят радостта от участието в игрите, целящи да покажат на целия свят силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастието.
Община Благоевград изказва специални благодарности на почетния гражданин на Благоевград, световен шампион по канадска борба и рекордьор на Георги Гайдарджиев, който оказа пълно съдействие при избора на треньор на Валери!
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *