Важно: Не пийте ибупрофен и кортизон срещу коронавирус!

Резултат с изображение за „хапчета“

Френските власти предупредиха, че широко използваните без рецепта противовъзпалителни лекарства, могат да влошат коронавируса.

Министърът на здравеопазването на страната Оливие Веран, който е квалифициран лекар и невролог, в събота съобщи:

„Приемът на противовъзпалителни средства (ибупрофен, кортизон) може да бъде фактор за утежняването на инфекцията. В случай на висока температура вземете парацетамол. Ако вече приемате противовъзпалителни лекарства, съветвайте се с вашия лекар. “

Здравните служители посочват, че е известно, че противовъзпалителните лекарства представляват риск за хората с инфекциозни заболявания, тъй като са склонни да намаляват реакцията на имунната система на организма.

Министерството на здравеопазването добави, че пациентите трябва да избират парацетамол, защото „той ще намали треската, без да противодейства на възпалението“.

Френските пациенти са принудени да се консултират с аптеките от средата на януари, ако искат да си купят популярни обезболяващи, включително ибупрофен, парацетамол и аспирин, за да бъдат подготвени за рисковете.

Жан-Луи Монтаструк, ръководител на фармакологията в болница в Тулуза, каза за радиото RTL:

„Противовъзпалителните лекарства увеличават риска от усложнения, когато има треска или инфекция.“

Френското здравно министерство съобщи в петък вечерта, че броят на случаите с коронавирус в страната се е увеличил с 800 за 24 часа. Веран каза, че има 3 661 потвърдени случая, от които 79 смъртни. От болните 154 души са в интензивно лечение.

В своя брифинг Веран каза, че еволюцията и разпространението на вируса е „много бързо“, но 98% от тези, които са тествали положително, са се възстановили.

Айфеловата кула, Шато де Версай, Лувър, Музей д’Орсей и Център Помпиду са сред публичните забележителности, които се затвориха.

Архиепископът на Париж, Мишел Аупети, заяви, че няма да се провеждат неделни меси в църквите в района на Париж.

Във Франция са забранени публични събирания на повече от 100 души, но се съобщава, че демонстрациите са освободени.

Училищата са затворени в цялата страна след часовете в събота, което означава, че 12,4 милиона ученици ще останат у дома.

Министърът на образованието Жан-Мишел Бланкер заяви, че от тях ще се очаква да следват националните учебни програми по интернет.

„Това,че се намираме в такъв период, не означава, че младежите не трябва да учат“, каза той пред BFMTV.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *