Бялото братство посреща Слънчевата Нова година

Слънчевата Нова година посрещат на 19 август, Преображение Господне по стар стил, на най-магичното място в Рила последователите на Петър Дънов. Величественият циркус на Седемте езера е гръбнак на Балканите и енергиен център на света според Учителя, който е един от най-уважаваните философи в света.

Празничната паневритмия е кулминация на Лятната духовна академия, която събира в Рила дъновисти от цял свят.

На разсъмване на 19 август хората от Бялото братство посрещат първите лъчи на Слънцето на Молитвения връх. Така се настройват за най-красивата част – Голямата паневритмия край Петото езеро Махбур, Бъбрека.

И тази година ще танцуват в бяло в магическите кръгове заедно  братя и сестри от САЩ, Русия, Италия, Англия, Испания. Много са младите хора, някои водят дори бебетата си.

„Светъл ден!”, си пожелават стотиците хора в бели одежди, преди да се понесат в танца. Плавни движения, красива музика, величествени върхове и езерни огледала – трудно може да си представи човек по-незабравима гледка. Всички се усмихват, в белите кръгове дори непознатите стават близки като братя.

След изпълнението следва концерт с класическа музика и композиции на Учителя на участници в паневритмията. Задължително е и да си налееш вода от прочутия извор Ръцете, открит и благословен лично от Учителя.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *