Бързи тестове за COVID-19 в болницата в Гоце Делчев

Бързи тестове за COVID-19 в болницата в Гоце Делчев

От днес, микролабораторията към МБАЛ „Иван Скендеров“ започва да извършва тестове за COVID-19, както в лечебното заведение, така и на място в обществени заведения, фабрики, фирми и хотели.

Тестът е по метода на Елайза, който е основен имуноензимен метод в клиничната имунология ( ELISA ) със 100% чувствителност и 92.5% специфичност. Принципът на взаимодействие на веществата при извършване на този метод е реакцията антиген-антитяло.

Имуноензимният метод Елайза се извършва при пациенти с остра инфекция (повече от 7 дни след появата на симптоматика) и при пациенти, прекарали инфекцията – полуколичествен метод – след 14 ден.

„Тези тестове ще се извършват в рамките на два часа и половина, да не се чака няколко дни, има възможност да се правят между 90 и100 проби. Ще постъпват само самите проби, без придружаващи писма от съображение за сигурност, за да не влиза нещо, което може да бъде контаминирано с вируса, нито пък да излиза от нашата лаборатория поради същите съображения“, каза Любка Тренева – ръководител на лабораторията.

 

bnr.bg

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *