Български лекари в САЩ с номинация за „Оскар“

Семейство български лекари с номинация за „Оскар“ за късометражен филм. Те са асоциирани продуценти към филма „Дълбоко усещане“.

Проф. Илиян Иванов и д-р Дана Проданова – двама души, отдадени на медицината, но не само. Те умело съчетават лекарската професия с изкуството. Семейството е част от продуцентския екип, който стои зад реализацията на късометражния филм „Дълбоко усещане“, номинирам за „Оскар“.

„Ние сме екипът, който осигури финансовата поддръжка на проекта да се реализира. Филмът е представян на различни фестивали. И за кратко време набира голяма скорост“, споделя проф. Иванов пред Bulgaria ON AIR.

Семейството живее от близо 30 години в САЩ.

Преди две години приятели ги канят да участват в кинопроекта. Категорични са, че медицината и изкуството могат да се съчетават много умело.

„Винаги е добре човек да оценява нещо като музика, изключително стимулиращо е. Не само в медицината, във всяка една професия могат да вървят ръка за ръка“, категорична е Дана Проданова.

„Дълбоко усещане“ е филм, докосващ сетивата с впечатляващ сюжет, който ни кани в една на пръв поглед обикновена нощ. Една случайната среща между двама души, които ни потърсим смисълът в малките неща.

„Посланието е, че дори ако дадеш малко, дори малката доброта може да ти върне прекалено много ползотворни неща като заплащане“, казва още проф. Иванов.

И са категорични – не се изисква толкова много, за да се променят нещата към добро.

Проф. Иванов има сериозен опит като художник освен преките му задължения като лекар. Основател е на джаз група с колеги психиатри, прави изложби в Ню Йорк. Споделя, че до голяма степен е сбъднал американската мечта, но винаги има към какво да се стреми.

Защото се изисква много малко, за да превърнеш света в едно по-добро място, в което мечтите се сбъдват.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *