Българка почина от COVID-19 в Гърция, дни след завръщане от България

65-годишна българка от град Ямбол почина от COVID-19 в Гърция, съобщава в. „Труд”.

Новината за смъртта на жената стана ясна, след като сина на починалата се свързва с репортер на в. „Труд” в гръцката столица с молба за помощ и съдействие, тъй като от дни нямал връзка с майка си.

По думите му последно се чул с майка си през миналия вторник и от тогава нямал връзка с нея.

„Звънна ми и каза, че я настаняват заедно със съпруга й, който е гръцки гражданин в отделение за COVID-19 и че ще ми звънне след два дни. От тогава нямам връзка с нея. Телефонът и звъни, но нямам никакъв контакт”, сподели сина, който е оперативен работник в полицията в град Ямбол.

След разследване на в. „Труд” и съдействието на д-р Милка Кадити, български лекар в Атина, стана ясно, че жената е починала.

Според сина на починалата, майка му е била в България на гости около един месец и на 14 юли е тръгнала с автобус на фирма „Юнион-Ивкони“ за Гърция с необходимия отрицателен ПСР тест. Дни по-късно след завръщането си от България на 27 юли жената е настанена в болница и на 2 август е починала.

Семейството е попарено от новината за внезапното заболяване и смърт на българката.

Трупът на жената се намира в хладилна камера до пристигане на близките й от България за подготвяне на съответната документация.

Гръцките власти отказаха информация за състоянието на съпруга на починалата и дали е жив.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *