Анонси

България планира да открие туристическия сезон на 1 юли

Добри новини за румънците, посочва в заглавие румънският информационен сайт „Щир пе сурсе“ (Новини от източници) и съобщава, че България планира да открие туристическия сезон на 1 юли.

Добри новини за румънците, посочва в заглавие румънският информационен сайт „Щир пе сурсе“ (Новини от източници) и съобщава, че България планира да открие туристическия сезон на 1 юли.

Сайтът цитира думите на българския министър на туризма Николина Ангелкова, че правителството, местните власти и представителите на бизнеса трябва да обединят усилия, за да се излезе от „безпрецедентната криза“ в сферата на туризма, причинена от пандемията от новия коронавирус.

„България има големи туристически възможности, затова се надявам, че на финала тази криза ще ни направи по-силни. От 15 юни, а може и по-рано, ще започнем подготовката, а от 1 юли възнамеряваме да открием туристическия сезон“, цитира агенция Аджерпрес казаното от Ангелкова. Тя подчерта, че туризмът е важна част от българската икономика, а за да възстанови сферата, България ще се ориентира тази година към развитие на вътрешния туризъм.

Цитирани са и думите на Ангелкова, че се обсъжда въпросът за улесняване на визовия режим за традиционните гости от Турция и Русия, предава БТА. Румънският информационен сайт припомня, че България спря туристическа дейност на 17 март, а със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев на 19 март страната затвори границите си за граждани на държави, засегнати от пандемията, включително страни от ЕС.

Хотелите, ресторантите и кафенетата в българските курорти ще работят при спазване на противоепидемичните мерки, посочва сайтът и отбелязва, че по последни данни броят на заразените хора в България е 1387, а броят на починалите от коронавирусна инфекция е 58. Възстановилите се от болестта са 222. Румънските медии информират, че за първи път вчера от началото на епидемията президентът е дал пресконференция в присъствието на журналисти.

В. „Евениментул зилей“ извежда на преден план предупреждението на Клаус Йоханис, че „опасността не е отминала“, а информационният сайт Зиаре цитира думите на президента, че не е съгласен с произвеждане на избори, докато има епидемия. В. „Ромъния либера“ информира, че президентът и правителството подготвят въвеждане на състояние на тревога като продължение на извънредното положение, което се очаква да приключи на 15 май.

Информационният сайт „Кю магазин“ публикува предупреждение на Румънската служба за разузнаване (SRI) за съществуването на „троянски кон“, който засяга банкова информация. Румънската служба за разузнаване предупреждава румънците за опасността от троянски кон за мобилните устройства.

Идентифицирана е компания за кибер атаки на престъпна група, която използва Qbot (QakBot, Plinkslipbot, QuakBot), информира „Кю магазин“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *