България мъсти на Австрия: Спираме тировете на границата

България мъсти на Австрия: Спираме тировете на границата

Информация, че България спира тирове от и за Австрия се появи в медиите.

Подари някаква причина спират българските камиони, които пътуват за Австрия, съобщи за „Фокус“ изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев. Търсихме информация откъде е дошла тази забрана, но засега нямаме нтакава, каза Арабаджиев.

Забраната да бъдат пускани български камиони през нашите граници с товари за Австрия е валидна от петък. До вчера засегнати от митническите власти са над 100 камиона на различни наши транспортни фирми.

Камионите са блокирани на Дунав мост II и на ГКПП „Брегово“.

Ето какво пише narod.bg:

Всички австрийски тирове се спират на българската граница за продължителни безсмислени проверки след устна заповед от върховете на Агенция „Митници”, дошла по „червения телефон”, предаде narod.bg.

Това е българското отмъщение към Виена за пречките пред членството ни в Шенген, съобщава пред сайта униформен източник, запознат със случая.

На редовите митничари е заповядано да отбиват камионите на всички австрийски фирми с очевадно незначителни аргументи – „изпуснал ти е вентилът”, „помпата трака прекалено шумно” и всевъзможни други причини, само и само да пречат на австрийския бизнес заради отказа да ни пуснат в Шенген по суша.

„В Агенция „Митници” се говори, че заповедта на нашите шефове е внушена от фактори в „Продължаваме промяната”, които много искат да се изпишат като някакви спасители на България, но Виена тури прът в колелото им. Жалката истина е, че Бай Ганьо не е за Шенген“, коментира информаторът на Narod.bg.

Сигнали за блокирани австрийски тирове, които се мотаят с часове, вече има от ГКПП „Калотина”, очаква се официална реакция от австрийското посолство, ще стане международен скандал, твърди митническият служител.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *