Бум на търсенето на селски имоти

Бум на търсенето на селски имоти

Все повече хора избират да инвестират в имоти в селата. Около Пловдив свободни за застрояване парцели вече почти няма. Интересът към имотите в близките до града села е наистина огромен. Брокери обясняват, че пред перспективата да бъдат затваряни периодично, клиентите вече предпочитат това да е в къща с просторен двор.

Отделно имотите на село са много по-достъпни като цени от тези в града. Заради пандемията от коронавирус голяма част от имотите в най-близката до Пловдив община – Марица, бяха изкупени, а администрацията не разполага със свободни общински парцели. За да смогне на търсенето, от местната администрация ще разширят границите на почти всичките си села, съобщава БНТ.

Ситуацията с дефицита на парцели брокерите вече забелязват и на други места в близост, а не само в община Марица.

В Царацово в последно време се е обособил цял нов квартал с 20 къщи. Още десет се строят. Собствениците са предимно млади семейства, родом от селото, на които общината е отстъпила право на строеж.

Брокерите отчитат, че ръстът на новодомците се дължи и на разкритите работни места в предприятията в региона. Новите жители на община Марица са над 4000, а свободни терени за продажба няма. Заради това още няколко села предстои да бъдат разширени.

От местната власт смятат, че по този начин ще намалее и незаконното строителство. Очаква се тези промени в урбанизацията да доведат и други инвестиции.

С над 500 декара се разширяват и индустриалните площи в района.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *