Бум на строителството на ваканционни имоти и басейни се задава в Сапарева баня.

Курортът се разраства, а инвестиционните намерения стават все повече, особено в района около Гейзера, защото притегателната сила е минералната вода.

Бившият гард на Братя Галеви – Апостол Чакалов-Тоци, вече полага основите на хотела си, към който ще има и открит плувен басейн, в началото на Сапарева баня, до пътя за Дупница. Той купи земята преди години, а през 2019 г. съветниците дадоха съгласието си Тоци да ползва минералната вода, която извира на около 1000 м от бъдещия му хотел. Той е собственик и на пицария, която се намира на пъпа на Дупница.

В близост до неговия имот собственикът на строителна фирма от село Овчарци Тони Кацарски подготвя терена за голям басейн с минерална вода и заведения за хранене. Неговият строителен бизнес е основно в София, но очевидно е видял добра пазарна ниша и в курорта, известен с минералната вода. Кацарски е заложил на строеж на голям басейн, който ще се захранва с минерална вода от Гейзера, ще изгради и няколко малки заведения за хранене и кафенета.

Двама братя, гастарбайтери в Англия, които са синове на учителката по география в местното училище Даниела Кюркчийска, усилено строят в момента къща за гости, която е почти готова. Инвестициите се въртят изключително около минералната вода, което преди време предизвика дебат в ОбС за развитието на общината като курортен център и колко обекта може да захрани изворът. Тогава общинарите стигнаха до извода, че в Сапарева бяна няма достатъчно басейни за обществено ползване, и взеха решение общината да насочи вниманието си към желаещите да изградят такива. Във всеки хотел и по-голяма къща за гости има басейни, но те са само за ползване от клиентите на туристическите обекти, няма такива за общо позване от жителите на общината.

Както “Струма” писа, председателят на ОбС Васил Маргин също е в процес на строеж на няколко басейна над Сапарева баня, в посока към Паничище.

На последното заседание на местния парламент общинските съветници гласуваха да се продадат над 2 дка в Паничище, за да се реализира инвестиционно намерение на гурбетчията в САЩ Атанас Динев, за което “Струма” писа.

В края на миналата година кметът на общината Калин Гелев обяви, че в момента в курортното градче има над 120 къщи за гости и хотели. В момента всички те са затворени заради локдауна.

 

Struma.bg

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *