Бум на сексуалната експлоатация на деца онлайн покрай изолацията заради коронавируса

Бум на сексуалната експлоатация на деца онлайн покрай изолацията заради коронавируса

Сексуалната експлоатация на деца онлайн е нараснала значително по време на карантините и изолациите, наложени заради коронавируса, според доклад на Европол, публикуван днес, предадоха ДПА и БТА.

Кризата с COVID-19 доведе до нарастване на разпространението онлайн на снимки и видеозаписи със сексуални издевателства над деца, посочва европейската правоприлагаща агенция.

При изолацията децата са били изложени дори на по-голяма опасност от обичайното и случаите на сексуални издевателства са се увеличили в някои страни, допълват авторите на документа.

Средно на месец в Европол се подават сигнали за около 100 000 подобни случая, но през март на настоящата година тази цифра е скочила до 1 милион, преди да спадне отново през май.

По време на изолацията заради коронавируса животът на децата бързо навлезе още повече от реалния свят във виртуалния. Извършителите на сексуални издевателства откриха в това развитие на ситуацията изкушаваща възможност за достъп до по-широка група от потенциални жертви, посочва Европол.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *