Борисов : Щом Радев е казал 28 март за изборите, няма смисъл от консултации, да ни вика и да си измива ръцете с нас

Борисов : Щом Радев е казал 28 март за изборите, няма смисъл от консултации, да ни вика и да си измива ръцете с нас

Бойко Борисов отново влезе в задочен диалог с Румен Радев. Причината е до болка позната – датата за изборите. Премиерът отново нападна държавния глава.

 

 

 

Премиерът се появи изненадващо на днешния традиционен брифин на Националния оперативен щаб (НОЩ) за разпространението на коронавируса. Причината е изявленията на държавния глава относно готовността за провеждане на изборите на 28 март, пише Novini.bg. 

От изказването на Борисов се разбра, че той е бил провокиран от неясните коментари на президента за готовността за правена на избори по време на пандемия. Премиерът се зачуди кой е продиктувал датата 28 март на Радев, като изтъкна, че това е било обявено още преди Нова година. Сега, по думите на Борисов, има опит за протакване на изборите. Той допусна, че това се дължи и на социологическите проучвания, които слагат ГЕРБ пак първа политическа сила.

„Няма експерт, който да каже как ще се развие пандемията!“, сопна се Борисов във връзка с настояванията на Радев експертите у нас да кажат какво очакват до март месец.

„Изцяло в правомощията на държавния глава е да обяви датата на изборите. Считам, че като е казал 28 март, няма смисъл от консултации – да ни вика и да си измива ръцете с нас“, коментира още Борисов.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *