Борисов при Мицотакис: Докато другите говориха за диверсификация, ние вложихме 500 млн. в нея

Борисов при Мицотакис: Докато другите говориха за диверсификация, ние вложихме 500 млн. в нея

Докато други се упражняваха с думата „диверсификация“, ние вложихме 500 млн. в нея. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на съвместно изявление с министър-председателя на Гърция Кириакос Мицотакис.

По думите на Борисов нямало нищо по-хубаво от това в ЕС държавите членки да демонстрират приятелсо и уточни, че с Гърция се правят газови магистрали, което определи като изключително важно за двете страни

Борисов предложи военните ни министри да мислят за общ еърполисинг и обясни, че българските и гръцките гранични власти работят много добре.

Посрещането ни на гръцка земя показа, че сме успели да запазим най-важното, не само като православни християни, но можем да бъдем все така добронамерени и приятелски настроени. Няма нищо по-хубаво в ЕС от това държавите-членки да демонстрират приятелство и близост, да обединяват своите пътни системи и енергийни връзки. Това заяви българският министър-председател Бойко Борисов от Александруполис по време на съвместно изявление с гръцкия си колега Кириакос Мицотакис.

,,Докато някои се упражняваха върху думата “диверсификация“, българската държава вложи пари и стана съдружник в гръцката енергийна система. Вложихме и 500 млн. евро, за да можем тази година да имаме интерконектор, по който да тече втечнен газ от различни източници. Да не забравяме, че строим и “Балкански поток“, който е изключително важен, защото освен България като клиент на втечнен газ и освен като възлова точка за Гърция, дава възможност и на този терминал да се пренася газ през България и да диверсифицира и Сърбия, и Унгария“, сподели премиерът Борисов.

,,С колегите от Гърция правим газови магистрали. Тръбите са там и се строи! Това е стратегическо важно и за България, и за Гърция. Бих искал и скоростният път от Александруполис до магистрала “Марица“ да стане по-скоро, защото той ще даде сериозен тласък на бизнеса и икономиката“, подчерта още Бойко Борисов.

,,Със самолетите, които ще притежаваме – Ф16, ще можем заедно с Гърция да направим и общ ,,еър полисинг“ и по този начин връзката между двете ни армии да бъде по-силна. Искам да поздравя и колегата, защото България вече за четвърта поредна година има нулева миграция заради усилията на гръцките власти. По този начин вие успокоявате целия регион“, обърна се премиерът към гръцкия си домакин.

Министър-председателят акцентира и върху високия стокооборот, който съществува между двете страни.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *