26 ноември, 2020

Pirin Press

Пиринският новинар

Борисов няма адекватни политики да се справи с кризата според Цветанов

Цветан Цветанов подхвана нова атака срещу бившия си началник Бойко Борисов. Според Цветанов премиерът не може да се справи с пандемията от коронавирус.

 

 

„Премиерът Бойко Борисов няма никакви адекватни политики, които да представи в тази ситуация“.

Това заяви пред БНР лидерът на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов, председател на Евро-атлантическия център и бивш заместник-председател на ГЕРБ.

„Увеличаването на легловата база не дава решения. Трябваше да има затваряне – дори да издържиш икономически и да съхраниш бизнеса, по-добре е здравната система да бъде съхранена, а да не изпада в хаос и така да се увеличават жертвите на коронавируса“, изтъкна Цветанов, пише news.bg.

По думите му в момента няма никаква готовност за правене на антигенни тестове, за да се съкрати времето за хоспитализация при пациентите. Нямаше единен протокол за лечение и всичко е оставено хаотично – всеки да се спасява сам, допълва той.

Според него Борисов „иска да държи политическата интрига далече от хората и поднася сериала от джипа“.

„Тревожно, че премиерът не направи необходимата организация и да се позове на експертите, защото това, което трябваше да се направи за тези 7 месеца, сега може би щяхме да имаме план за действие и обществото да има доверие в държавата“, подчерта Цветанов.

По думите му здравните експерти са били изтласкани на заден план от управляващите.

„За политическите решения, които се вземат, някой трябва да понесе и отговорност“, категоричен е Цветанов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *