Борисов: Моделът „Борисов“ е да носиш отговорност, а те слагат някой с шнорхел

Борисов: Моделът „Борисов“ е да носиш отговорност, а те слагат някой с шнорхел

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов продължава със своите обиколки из Северна България. Първо присъства на сватбата на сина на техен общински съветник от дългополското село Медовец. „Пожелах на младоженците да са много здрави и щастливи и скоро да зарадват родителите си с внуци. И това е България – хора, ръченици и други танци. Заедно трябва да пазим единството и толерантността като зениците на очите си. Това е най-важното за България!“, написа след това Борисов във Фейсбук.

След това написа, че през 2020 г. правителството на ГЕРБ отпусна близо 1 млн. лв. за ремонт на 4 улици и за изграждане на спортна зала и спортна площадка в селото.

Втората спирка бе село Цонево, което вече разполага с ново игрище за минифутбол. Министерство на младежта и спорта отпусна близо 153 000 лева за реализирането на този проект през 2020 година. Борисов изтъкна, че в края на миналата година с постановление на Министерски съвет отпуснахме 318 000 лева за ремонт и на спортната зала в най-голямото село в община Дългопол. „Радостен съм, че днес заварих на спортното съоръжение много деца и техните родители. Дано никой не си позволи да посегне на отпуснатите средства за модернизиране на населените места, както направиха с парите за изграждането на АМ „Хемус“!“, каза той.

Борисов бе придружаван от кмета на Варна Иван Портних, който е и областен координатор на ГЕРБ във Варненско.

Лидерът на ГЕРБ видя изграденото спортно и футболно игрище, като след това се отправи и към местната детска градина, която е основно ремонтира с пари от държавния бюджет, отпуснати от неговото правителство. „Детски градини, училища, спортни площадки… Забравени от Бога села, иначе големи села. Там, където бяхме на сватба, 2000 човека живеят. Това е нашата политика. Учение, здраво, вие ги образовате, това са български деца. Това е начинът. Етническата толеранстност е най-важна. Само работа. Някои така вчера се опитаха да ми изопачат думите. Те изопачили, че съм казал, че в Родопите няма християни. Ние направихме училища, обредни домове, пътища, хората се радват и виждат, че се отнасяме еднакво към всички. Долу до Велинград има едно село, там се знае, хората си ги знаят, 14 души християни и 2000 мюсюлмани. Преди един месец ходих в Котел, направил е един огромен фестивал на етносите, индийският посланик беше с нас, страхотно беше“, сподели Борисов.

„Имаше хора, ръченици, може ли сватба без кючек? Те все едно са расли в саксия, затова е сватба. И се радват хората и се веселят, радва ме, че селата са живи. Кметът вика, че по две сватби правят на седмица. На площада няма място. Общо за тези трите села към 7 млн. И сега използвам, докато другите са на море. Сега искат петият и шестият да направят правителство, ама те да не участват, а да сложат някакви хора, да не носят отговорност. Моделът „Борисов“ е да носиш отговорност. Те сега искат да сложат някой я със шнорхел, я с плавници. Ако правите правителство, Мая премиер, Корнелия и Хаджигенов министри. Да видим техния модел с нашия. Да си направят правителство, техният модел е безотговорност. Политиката е за политици, не за аджамии. Да понесет, да знаем, че Мая е свършила това. Хем им се иска, те седнаха, на готово. Първата партия иска да е опозиция, втората сме опозиция, а петата и шестата искат да управляват. Като видят сега, една година, че нищо не се прави, „Хемус“ е жизненоважна за вас. Обикалях, давах им зор, на 1 юли щеше да е готово. Мантинелите само сложиха, нарочно не я пускат. И нарочно не я пускат, хората се избиват там на Белокопитово“, коментира още Борисов.

„Всичко приключи, няма я джипката и всичко приключи. За това село никой не е направил толкова, колкото ГЕРБ. Живи и здрави и не се отказвайте, на правия път сме“, каза на Борисов гражданин. „Този е злобен, не е добър човек. Цецка е добър юрист и добър човек“, обясни Борисов на активист на ГЕРБ, който чистосърдечно му сподели, че най-голямата му грешка е била кандидатурата на Цецка Цачева за президент през 2016 г.

След това Борисов се отправи към село Гроздьово, където на площада беше посрещнат от голямо множество и от кмета на селото.

„Без „Хемус“ тази част на България, не знам защо варненци не протестират. Всичко живо бяга през „Тракия“ и идват тук. 34-35 млн. им отпуснах за този проход, не го ли завършиха? Те сигурно как сме си тръгнали и са избягали. Обикалях, знаех сроковете, Нанков зад мен, знаеше. Сега все едно, щели да правят, представи си – ти си кмета, но ще сложим това дете да носи отговорност, това иска да направи Мая. Провалът е видим, беше хаос, сега е провал. И накрая детето да е виновно. Всеки ще си дигне дърмите и ще си иде, това е моделът безотговорност.

За шест месеца не можеш да направиш обществените поръчки. Те искат да управляват 6 месеца и пак да ходим на избори. Те дотук, с новите избори, ще отиде над половин милиард. Представя ли се някой от тези умни и красиви, да имаш завод, да вложиш в него половин милиард и продукцията да е брак. 135 млн. за новите избори. Със 135 млн. тези села тук ще станат златни. Те са опукали 135 млн. Управлявайте, от това ги е страх. Казват, че ние ще сложим експерти, може ли експерт в общината да ти реши проблема? Той трябва да пита началника. Учудвам се дори на това, което правят. Корнелия Нинова, Капон, Бабикян, Мая Манолова, Татяна Дончева, са много преди мен в политиката, те са новите свежи, красиви лица. А ние сме грозните и стари и трябва да ни изчегъртат. Толкова години, петнайсет пъти се явявате на избори, в същото време ми дават оценка“, коментира пред хората Борисов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *