Борисов и Дончев в Драгиново: Учителската заплата стига 2500 лв., 5% от БВП отива за образование

Премиерът Бойко Борисов е на посещение в село Драгиново. С него е и вицепремиерът Томислав Дончев и зам.-регионалният министър Николай Нанков, които са и водачи на листи на ГЕРБ съответно в Габрово и Ловеч. Те инспектираха нова детска градина в селото, която е с капацитет за 150 деца.

 

 

При инспекцията бе припомнено кой улици са ремонтирани, както и реконструкцията на пътя за Велинград. Борисов се поинтересува и от училището в града.

„На базата на изчисленията, които правим предвиждаме разход за образованието да е 5% от БВП, ще продължим увеличаването на учителските заплати, като нашите сметки показват, че в рамките на следващия мандат трябва да стигне 2500 лв. Възнагражденията за заетите във висшето образование пък трябва да е поне 2800 лв. Делът от БВП за висшето образование – 1%. По-високите възнаграждения ще мотивират младите хора да влизат в системата на образованието. Разликата между нас и всички останали е, че всяко число е писано и доказано“, заяви вицепремиерът, а Борисов го допълни, че нямат нито едно неизпълнено обещание.

Дончев нарече „скромна“ заявката на Борисов за 2000 лв. средна заплата.

„Нашата предизборна кампания е лесна – показваш и мълчиш, работа, работа, работа“, каза още Борисов.

 

monitor.bg

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *