Борисов: Имаме план за справянето с миграционния натиск

Борисов: Имаме план за справянето с миграционния натиск

Имаме план за справянето с миграционния натиск. Това обяви премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание по повод напрежението на гръцко-турската границата и струпването на мигранти.

Какъв точно е планът не стана ясно. Борисов заяви, че днес отново е говорил с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел, който заминава за Анкара, след като вчера пристигна у нас заедно с председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен. Премиерът заяви, че случващото се на границата не е добре за региона и ще се отрази на инвестициите и туризма.

“Полагаме огромни усилия чрез дипломация, диалог, разговори да успеем да потушим този конфликт и да се върнем към нормалните си ангажименти. Хиляди страдат, напрежението расте”, коментира Борисов. В началото на заседанието тютюнопроизводители благодариха на правителството за подпомагането на сектора.

“Моят ангажимент към вас се изпълнява в пълния обем. Продължаваме да работим за развитие на сектора и тези трудолюбиви хора да бъдат възнаградени за своя труд”, отвърна им Борисов.

loading...
Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.