Борисов за протеста на сестрите: Начинът, по който трябва да се действа в една правова държава е друг

Резултат с изображение за „борисов“

Съжалявам, че тези, които най-много говорят за върховенство на закона – не го спазват. Мога да отговоря по следния начин – НСО са изцяло на подчинение на президента, но няма да правя такива заключения. Познавам тези сестри, не 50, а 500 млн. лева помощ в здравеопазването сме дали с новия бюджет и 50 млн. за хората с ниските пенсии. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов във връзка с протеста на медицинските сестри.

„Дребнаво е да се каже, че съм обещал, а не съм дал. 500 млн. съм дал повече в здравеопазването. Бях малко учуден, защото се разбрахме с добро на срещата ни“, допълни той.

„НСО правилно са постъпили, ако се гледа буквата на закона. Начинът, по който трябва да се действа в една правова държава е друг, но това са български сестри, български майки и съпруги. Какво толкова е станало, че са преспали там, за да ги дърпат, бутат и извличат? Не е красиво, не е джентълменско. Но не е красиво тези, които злоупотребяват с тях – те са виновни. Има политическо влияние. За мен това не е правилно“, подчерта премиерът Борисов.

Той изтъкна, че това се случва на фона на тежката ситуация в света с коронавируса. „Той ще дойде коронавирусът и при нас. Тази сутрин министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху ми звънна, за да ме попита как се справяме. Предложи да се съберем и да предприемем общи мерки. Знаете ли колко хора ще се зарадват, ако не съм аз премиер?“, предупреди Бойко Борисов.

„Излезли на перваза, но знаете ли колко луди хора има? И в ГЕРБ има. Казват, че ако подам оставка ще скочат и ще се палят. Има много екстремни хора, които могат да направят куп глупости“, каза премиерът на страната.

В една правова държава, парламентарна живеем, след по-малко от година ще има избори. Ще се явят, ще спечелят, ще управляват. Ние до тогава ще строим, за да можете да си вземете заплатите, защото като дойдат – ще ви ги спрат, ще изхарчат еврофондовете“, каза още той.

Министър-председателят Бойко Борисов инспектира изграждането на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Търговище и Шумен. Очаква се строителството в този район между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“ да е завършено другото лято.

Борисов започна с това, че е изключително доволен от строежа на газопровода и магистралите и новите компресорни станции. С тези станции, които се изграждат, можем да вдигнем капацитета до над 20 милиарда куб. метра газ транзит. Изключително впечатляващо е, че 40-50 минути със 160 км/ч караш само над тръби. На много места те вече са заровени. Тази година каквото е имало да си платим, като компенсации на земеделските производители по трасето, сме го платили. Много доволен съм. Акостира и кораб с още над 75 км. тръби. Ще направим и разширението на „Чирен“. Пратил съм специалисти на Галата да огледат, за да си направим и там хранилище. Това, че всичко се случва е благодарение на мен. Няма българин, който след това да не се възползва.

„Предложил съм ПП ГЕРБ да даде по 10 000 лева на семействата на загиналите работници по време на строителството на АМ „Хемус“. Няма да върнем хората, но така ще подкрепим близките им и ще покажем, че не ни е безразлично“, каза още Борисов.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *