Борислав Ангелов: Сънародниците ни в чужбина са огромен актив, от който в момента държавата почти не се интересува

Във времена на криза е много важно как ще бъде управлявана държавата. Трябва да се даде възможност на професионалистите и експертите да работят, категоричен е третият в листата на ПП „Републиканци за България“ Борислав Ангелов, който е експортен директор в завода за захарни изделия в Горна Оряховица.

Наред с икономическото си образование, Ангелов е магистър по дипломация и международни отношения, както и бакалавър по политология.

Реализирането на ясната и конкретна политика на Републиканци за България по отношение на българите в чужбина, ще бъде един огромен актив за страната ни, убеден е той. В момента нашите сънародници зад граница нямат свое представителство и държавата ни няма комуникация с тях. Планираното в програмата на партията създаване на Министерство на българите в чужбина е изключително адекватен ход, убеден е третият в листата с номер 21. Такова министерство ще съумее да събере на едно място всички държавни ресурси за провеждането на една проактивна политика и да бъде изразител на политическата воля на България за приобщаване на тези граждани.

„Лично аз комуникирам с наши сънародници в чужбина и знам с какви трудности се сблъскват те, за да успеят да гласуват“, споделя Ангелов. Създаването на 32 Многомандатен избирателен район „Чужбина“ ще позволи на българите зад граница да избират свои народни представители в българския парламент и това е нещо съвсем резонно, убеден е той. Чрез тази предвидена от Републиканци за България мярка, те ще бъдат свързани със социално-икономическите процеси в родината си, ще получат реално политическо представителство и ще имат възможност да поставят по-ефективно проблемите си пред българските институции.

Друга от мерките, които предвижда партията, наред с електронното управление, е да се въведе и електронно дистанционно гласуване за българите в чужбина. Важно е също така хората с двойно гражданство да имат право да се кандидатират за народни представители, за да има съответната общност глас в българския парламент.

Изключително полезен ход е и предвиденият в програмата на ПП „Републиканци за България“ Вазов институт, който, следвайки успешния модел на институтите „Гьоте“ и „Сервантес“, ще има за цел да работи за съхраняването, развитието и популяризирането на българския език и култура в чужбина.

Наред с планирания специален фонд за финансиране проектите на българските общности в чужбина, това би довело до приобщаването на огромния брой български граждани, от които в момента държавата почти не се интересува, макар да представляват най-големия външен инвеститор у нас, е мнението на експортния директор, трети в листата на Републиканци за България.

Поставяме си за цел, в следващия парламент целенасочено да работим за структурирането на държава с правила и институции, работещи в полза на хората, категоричен е Борислав Ангелов.

Партията се явява на вота с несъмнено най-младата и експертна листа във Великотърновския регион и с номер 21 в интегралната изборна бюлетина. Републиканци за България дават път на можещи хора, които се ползват с високо доверие в обществото и имат изявени лични и професионални постижения. Партията разполага с екип от водещи експерти в различните области, а управленската програма съдържа конкретно разписани мерки за подкрепа и развитие в 23 сектора на обществения живот.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *