25 февруари, 2021

Pirin Press

Пиринският новинар

Болници в Благоевград и Русе с призив за помощ

В Русе COVID отделенията в трите болници, които приемат пациенти с положителни проби и по-тежки симптоми, са препълнени, предава NOVA. А медиците от града търсят решение за разкриване на нови легла, но и за намиране на доброволци, включително такива без медицинско образование.

Над 150-160 легла в три от болниците в Русе са заделени за пациенти с COVID.  Всички те обаче са препълнени. В УМБАЛ „Медика” има 20 легла за неинвазивно лечение на пациенти с COVID, и други 5 – за интензивно лечение. От началото на седмицата ще има нови 21 легла.

„Реорганизирахме дейността на болницата.  Към момента са спрени всички планови приеми и операции, и пренасочихме персонал от други отделения. На този етап успяваме да се  справим. Проблемът обаче е сериозен.

Колегите обаче работят вече шести месец на пълни обороти и вече са изтощени”, заяви управителят на здравното заведение д-р Йоцов. „Отправихме апел за доброволци – дори такива без медицинско образование.

Радваме се, че вече има хора, отзовали се на призива и така ще могат да помогнат и на нас, но и на пациентите”, посочи той. ”Пациенти в Русе няма да бъдат връщани, категоричен е медикът.

Доброволци откликнаха на призива за помощ на болницата в Благоевград. Това са студенти по медицина, които ще помагат в грижите за пациентите с COVID-19.

 

darik.news

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *