Болницата в Разлог работи с коронавируса на ръба

Болницата в Разлог е препълнена със заразени с коронавирус. Заради забавяне на резултатите от тестовете, има опасност от вътреболнична инфекция. Това предупреди кметът на общината Красимир Герчев и спешно разпореди проучване на възможността за разкриване на PCR- лаборатория, съобщи БНР.

Потвърдените случаи на заразени за последното денонощие от четирите общини са 11. Легловата база е запълнена, лекари и сестри са на границата на силите си, заяви кметът на Разлог, коментира Герчев.

По думите му хората са изключително изморени, изтощени, от март месец са под стрес и напрежение. В момента инфекциозното отделение е пълно. Вътрешно отделение в по-голямата си част също е пълно. Очакваме тестове, които идват през ден-два. Хората с пневмонии в момента бяха 22 във вътрешно отделение и чакаме какво ще излезе, допълни той.

Според Красимир Герчев скоро ще се наложи всяка болница в страната да разполага с лаборатория, в която се правят PCR тестове.

До 1 седмица кметът на Разлог очаква от специалистите да подготвят доклад за разкриване на такава и в общинската болница:

Рязкото влошаване на ситуацията с коронавируса у нас налага на национално ниво мерките да бъдат преосмислени, защото местните власти нямат ефективни лостове за извънредни решения, смята още кметът на Разлог.

 

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *